Blog
Ajurvedski čaj, ki je enostaven in okusen nam bo pomagal pri dobri prebavi ter uničevanju toksinov.

Enostaven čaj za dobro prebavo

kumin koriander komarček čajVedno več ljudi se srečuje s težavami v prebavnem traktu, še posebej po zaužitju hrane. Zgodi se, da nas napihuje, tišči, imamo vetrove ali pekoč občutek v želodcu, kar je zelo neprijetno. Velikokrat pomislimo na alergijo in že izločimo krivca iz našega jedilnika. Vendar ajurveda gleda na te težave kot problem agnija ali nemoči prebavnega sistema. V tem primeru je agni šibek in potrebuje pomoč.

Zelo enostaven in okusen čaj, ki bo pomagal prebaviti zaužito hrano, si lahko pripravimo sami. Pomagal nam bo tudi pri uničevanju toksinov v prebavnem traktu. Čaj bo blagodejno vplival na vse tri doše, torej bo uravnaval vato, pitto in kapho. VPK=

Potrebujemo sledeče sestavine:

  • 0,5 litra vode
  • 1 žlička semen koriandra
  • 1 žlička semen komarčka
  • 1 žlička semen orientalske kumine

Semena začimb stremo v terilniku in dodamo v vrelo vodo ter odstavimo z ognja. Počakamo 10 minut in precedimo. Čaj pijemo po obroku v manjših količinah, med obroki lahko zaužijemo tudi večje količine.