Ajurvedski tretmaji

Ajurveda daje velik poudarek negovanju in spoštovanju telesa, saj je to tempelj naše duše. Ajurvedski tretmaji, ki vključujejo dotik, prinašajo pozitvne informacije v telo in um ter sežejo do dna duše. Ajurvedske oljne masaže prinašajo dobro počutje in vitalnost, negujejo, odpravljajo neravnovesja doš vata, pitta in kapha, prinašajo občutek ljubezni. Primerne so skoraj za vsakogar, ne glede na starost. Pri oljnih masažah se uporabljajo visoko kakovostna osnovna olja, v katera so vkuhana številna ajurvedska zelišča. Medicirana olja so pripravljena po starodavnih ajurvedskih recepturah in se izbirajo glede na posameznikovo neravnovesje vata, pitta ali kapha. Masaže z mediciranimi olji imajo tako globlji učinek in hitreje odpravljajo neravnovesja. Marma masaža predstavlja masažo vitalnih energijskih oz. akupresurnih točk. Te točke se nahajajo na površini kože, po celem telesu in preko njih vplivamo na lokalna neravnovesja, kot tudi na notranje organe in različna čustvena stanja. Marme so vhod v našo notranjo lekarno, preko njih delujemo na prano, življenjsko energijo, povezane so z nadiji, energijskimi kanali. Tako povezujejo in delujejo na fizično, energetsko in mentalno telo.

POPUSTI NA TRETMAJE - 5 % popust na 5 tretmajev in 10% popust na 10 tretmajev

PAKET - Hujšanje in odprava celulita z ajurvedo

V paket je vključeno celostno ajurvedsko svetovanje, na katerem dobite seznam za vašo došo primerno hrano ter recepte, posebne postopke načina hranjenja ter kombiniranja hrane, kateri bodo učinkoviti pri odpravih vaših težav. Vključeno je tudi 10 ajurvedskih terapij abhyange in masaže nog v dolžini 90 min z mediciranimi olji. Masaža poteka po energetskih kanalih in točkah - marmah, ki učinkujejo na telo in um. Dodatna zelišča, ki podpirajo terapijo, niso vključena v ceno.

Redna cena vseh storitev znaša  780 eur - paketni popust 600 eur!

Abhyanga - ajurvedska masaža telesa

Ajurvedska masaža celega telesa - abhyanga blagodejno deluje na telo in um in se izvaja s toplimi olji. Masaža se izvaja s skrbno premišljenimi, posebnimi gibi, ki sledijo energijskim potem. Hitrost in globina pritiska sta prilagojena konstituciji posameznika in njegovemu stanju. Ob tem se tudi stimulira vitalne, energijske točke ali marme, pospešuje se cirkulacija ter limfni sistem.  S tem se odpravijo zastoji v pretoku energije in sproži naravno razstrupljanje telesa. Začne se vzpostavljati homeostaza ali naravno ravnovesje. Masaža ima globok sproščujoč učinek. Deluje na vsa površinska in globoka tkiva, organe in kanale. Obnavlja in pomlajuje telo ter sprošča um, koža pa je po masaži napeta, mehka in sijoča.  K dodatnemu učinku pripomorejo še izbrana medicirana olja, ki odgovarjajo posamezniku. Masaža je primerna za vse konstitucije, še posebej pa v primerih neravnovesja energije – Vata doša. Vsaka masaža je ritual zase. Učinek se poglobi pri večkratnih ponavljanjih.

Pristhabhyanga - ajurvedska masaža hrbta

Ajurvedska oljna masaža hrbta učinkovito sprošča napetosti mišic v križu, ramenih in vratu. Napete hrbtenične mišice so velikokrat vzrok bolečin v teh predelih, lahko pa povzročajo tudi glavobole. Masaža s toplimi zeliščnimi olji mišice sprosti,  omogoča pravilno postavitev hrbtenice in gibanje telesa, izboljša držo ter gibljivost ramenskega sklepa. Telo potrebuje nekaj časa, da sprejme nove informacije, zato se priporočajo redne masaže.

Mukhabhyanga - ajurvedska masaža obraza

Ajurvedska oljna masaža obraza učinkovito deluje na prožnost in cirkulacijo kože v vseh njenih plasteh, jo hrani in revitalizira. Koža se napne, pomladi, postane mehkejša in bolj sijoča še posebej z uporabo posebnega mediciranega olja, ki spodbuja nastajanje kolagena. Med masažo se stimulirajo tudi vitalne energijske točke ali marme, ki sproščajo in uravnavajo čustva, ostrijo um in povečujejo moč koncentracije. Redne masaže imajo velik pomlajevalni učinek.

Shiroabhyanga - ajurvedska masaža glave, obraza, ramen

Bistrina uma ali sproščujoča oljna masaža glave, obraza in ramen je drugi izraz za ajurvedsko Shiroabhyango. Pospešuje cirkulacijo  v tem predelu telesa, odpravlja napetosti in zmanjšuje stres. Izboljšuje koncentracijo, bistri misli in uravnava čustva.  Primerna je za vsa stanja psihičnega stresa in kakršnakoli čustvena neravnovesja. Ugodno deluje tudi na lasišče in blaži ORL težave (predel vratu, ušes in grla).

Padabhyanga - ajurvedska masaža nog in stopal

Ajurvedska oljna masaža nog in stopal sprošča mišice in napetosti v nogah. Izboljša cirkulacijo, zato so noge lažje in bolj gibljive. Stimulirajo se tudi vitalne točke ali marme na stopalih, ki imajo ugoden učinek na čustva. Prebuja občutek varnosti, ki se okrepi po večkratnih masažah.

Marma masaža - masaža vitalnih energijskih točk

Marma masaža je posebna vrsta masaže, ki vključuje stimulacijo oziroma masažo 117 glavnih vitalnih energijskih točk ali marm. Ajurveda gleda na telo kot na živo, pulzirajoče, dinamično energijo in inteligenco, ki je del večjega polja energije in inteligence ali vesolja. Vitalne energijske točke ali marme, ki ležijo na površini telesa predstavljajo stičišče vseh teh energij in so most med telesom, umom in dušo. Marma masaža deluje tako, da spodbuja optimalnejše delovanje celotnega telesa. Učinkovita je pri odpravljanju bolečin, glavobolov, pri razstrupljanju telesa, pri prebavnih motnjah ter pri lajšanju čustvenih težav. Deluje tudi na funkcje delovanja notranjih organov, dviguje imunost in izboljšuje spanje. Izvaja se na oblečeno telo. Po večkratnih tretmajih je učinek večji.

Antistresna Ajurjoga - masaža glave, rok in stopal

Antistresna Ajurjoga masaža je kombinacija masaže in marma terapije glave, rok in stopal. Pospešuje cirkulacijo, uravnava pretok energije in jo dviguje, umirja živčni sistem ter blaži stres. Nudi globoko sprostitev telesa in zastalih čustev. Krepi koncentracijo in umirjenost uma, misli so jasne in osredotočene. Povečuje občutek varnosti in stabilnosti. Primerna je za stanja stresa, nespečnost, anskioznost, šibko koncentracijo, nemirnost in druge motnje v pretoku energije, še posebej vata narave. Primerna je tako za starejše, za psihično obremenjene kot tudi mladostnike in otroke. Izvaja se na oblečeno telo. Odlični rezultati se dosežejo pri večkratnem ponavljanju masaž.

Netra basti – negovalna in pomlajevalna terapija za oči

Netra basti je klasična ajurvedska terapija za oči, ki zmanjšuje utrujenost, napetost in suhost v očeh, izboljšuje vid, očem vrača lesk in jih osveži, zmanjšuje temne kolobarje in gubice okoli oči. Ugodno deluje tudi na očesni živec in celotno živčevje. Sprošča napetosti v glavi in in zmanjšuje stres. Netra basti ima tudi pozitivne učinke na spomin. Na začetku terapije se masirajo določene vitalne energijske točke ali marme. Nato terapevt posebej pripravljeno testo v obliki kolobarja položi okrog oči in prostor napolni s gheejem. Oči se tako nekaj časa kopajo v prečiščenem maslu. Najboljši učinki se dosežejo pri večkratnih terapijah. Priporoča se 5 in več terapij. Še posebej se netra basti priporoča tistim, ki veliko berejo, delajo za računalnikom ali gledajo TV.

Ajurvedske tretmaje opravlja Branka Sluga, ajurvedska terapevtka.

Za informacije in naročanje pišite na info@ajurjoga.si ali pokličite na + 386 (0)40 613 963.

V centru ajurvede in joge AJURJOGA nudimo storitve za celostno zdravje: